רוכבי אופנועים חשופים להרבה יותר תאונות דרכים מאשר נהגים שנוסעים ברכב. הן אופי הנסיעה והן חוסר ההגנה מעלים את מוטיב הסכנה. בהתאם לכך ניתן להבחין בלא מעט מקרים של רשלנות רפואית שנוגעים לטיפול ברוכבי אופנועים, כך שהתחום מוכר וידוע, עובדה שמציבה את מערכת המשפט ערוכה להשיג צדק. מכאן שלא מעט נהגים שעברו תאונת אופנוע שהובילה לטיפול רפואי כושל צרכים לבחון האם אכן התרחשה רשלנות רפואית, וזאת כי ייתכן שמגיעים פיצויים משמעותיים. מהי אם כן רשלנות רפואית ומהי המשמעות הכפולה? הן מבחינת הגוף הרפואי והן מבחינת המטופל? ניגשנו לבחון.
לו שני הצדדים היו יותר נזהרים
ממש כפי שניתן למנוע לא מעט תאונות דרכים של רוכבי אופנועים, כך גם ניתן למנוע לא מעט מקרים שנוגעים לרשלנות רפואית. בעוד שרוכבי אופנועים נדרשים להקפיד על כללי נהיגה זהירה, כך הצוותים הרפואיים מחויבים להקפיד על כללי הטיפול שמוכתבים מלמעלה. מכאן שלו שני הצדדים היו יותר מקפידים ובו זמנית יותר נזהרים, לא מעט תאונות מצערות היו נמנעות. חוששים שאכן עברתם טיפול רפואי כושל לאחר תאונת דרכים שכרוכה ברכיבת אופנוע? טוב לדעת שיש מה לעשות! אפשר לקבל מידע לגבי פיצוי באתר הזה ואף אפשר להבין מהם השלבים שנדרשים לבצע כאשר מתעורר חשד שאכן התרחשה רשלנות רפואית.
כיצד רצוי להתנהל לאחר פגיעה?
ראשית נציין שפעילות רפואית רשלנית היא כזו שאינה עומדת בסטנדרטים מקצועיים שמצופים מהתנהלות רפואית סבירה. מצב שכזה עשוי להוביל לנזק משמעותי שבקלות היה יכול להימנע. אם חושדים שזהו המקרה, חשוב להתחיל עם תיעוד בהקדם הניתן, וזאת כדי להשיג עדויות חותכות. זה אומר לתעד כל סוג של טיפול רפואי, לצלם את הפגיעה, לקחת עדויות, לציין תאריכים וכמובן שגם יש לעבור בדיקה רפואית אצל רופא מומחה. כמו כן, אין למהר למסור פרטים רפואיים לכל מי שדורש, וזאת כי ייתכן שמדובר בחקירה נגדית מטעם חברת הביטוח. מסקנה? אם מבקשים לנהל את התהליך באופן מקצועי, ראוי להתנהל לצד ליווי של עו"ד שמתמחה בנישה, עו"ד שיסייע להוכיח שהגוף הרפואי לא יישר קו עם רמת הטיפול שמצופה ממנו.
הגשת תביעה – כדאיות כלכלית
בין אם הגוף הרפואי לא עשה בדיקת רקע נאותה לפני שהעניק לנפגע טיפול כזה או אחר, בין אם הגוף הרפואי רק החמיר את המצב של המטופל ובמקביל לא החתימו על טופס הסכמה מדעת, ובין אם הגוף הרפואי לא הסביר למטופל מהם הסיכויים או תופעות הלוואי שכרוכות בטיפול, בהחלט ייתכן שיש עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית. האם כל התהליך אכן שווה את האנרגיה ואת הוצאות הליווי של עורך דין מקצועי? ובכן לא פעם עומדים על הפרק סכומי פיצוי מאוד משמעותיים. אי לכך כל מי שעובר תאונת דרכים בעודו רכוב על אופנוע צריך לדעת שהוא יכול לתבוע גם את ביטוח החובה, ובמקביל גם את הגוף הרפואי (אם אכן מתעורר חשד לרשלנות רפואית).
תביעה כפולה
כפי שציינו, לאחר תאונת אופנוע ייתכן שניתן להגיש תביעה, ואף תביעה כפולה. ראשית יש לתבוע את הביטוח ולאחר מכן את הגורמים הרפואיים שהיו מעורבים, כאמור כל עוד מתעורר חשד לחריגה מהתנהלות רפואית סבירה. במקרה זה עורך דין יידרש להוכיח שלולא אותה חריגה רפואית, המצב הרפואי היה עשוי להיות הרבה יותר טוב. בנקודה זו עו"ד יתחיל בסדרת בדיקות. יריץ בדיקות רפואיות, יפנה לרופא מומחה וכדומה. טיפ לדרך? אם אכן מבקשים לתבוע שני גופים במקביל, יש לוודא שכל מקרה מקבל ייצוג מקצועי נפרד, בהתאם לתחום ההתמחות.