הקמת עמותה חדשה בישראל: הכל על הבירוקרטיה וגיוס המשאבים

מהרגע שיש לכם רעיון לעמותה ועד ליישום בפועל יש לא מעט דרך לעשות, וזאת בכדי להבטיח כי תהליך ההקמה מתבצע באופן חוקי. כל מה שרציתם לדעת אודות הקמת עמותה חדשה – במדריך המקיף הבא.

הקמת עמותה בישראל: כך תוכלו להגשים את החלום לכדי מציאות

בישראל פועלות אלפי עמותות אשר מתמחות במגוון רחב של נושאים, החל מרווחה ועד הנגשה. למעשה, אם גם לכם יש רעיון לעמותה אשר תעשה טוב לעולם, הדרך להקמה איננה פשוטה והיא כוללת לא מעט בירוקרטיה שבמסגרתה אתם נדרשים לרשום את העמותה כדין כמו גם לבצע תהליך של גיוס כספים, לטובת התנעת הפעילות. רגע לפני שאתם ממהרים לרשום את העמותה, חשוב קודם כל לחשוב היטב על המטרות והמשימות אותן תרצו להגשים במסגרת העמותה שלכם. רצוי מאוד להעלות על הכתב את המחשבות שלכם כמו גם יעדים, וזאת מתוך מטרה לגבש טיוטות עקרונות על פיה תפעלו. לאחר שגיבשתם את הרעיון המרכזי ואת תתי הנושאים שבהם העמותה תתמחה, השלב הבא הוא רישום העמותה. ניתן לרשום את העמותה דרך רשם העמותות אולם ע"פ החוק נדרש להקים את העמותה ע"י שני מבוגרים מעל גיל 18. שימו לב כי הרשויות כמו ביטוח לאומי כמו גם מס הכנסה אינם מכירים בעמותה כמלכ"ר או כמוסד ציבורי במידה ורשומים פחות משבעה חברים, ועל כן אם אתם יכולים רצוי מאוד לצרף אליכם לפחות עוד שישה חברים. לאחר שצירפתם את החברים השלב הבא הוא לרשום את העמותה דרך האתר הרשמי של רשם העמותות, כולל שם העמותה ושמות המייסדים. הכתובת של העמותה צריכה להיות עדכנית וממוקמת כאן בישראל. בהקשר לשם, הימנעו מלנקוב בשם עמותה אשר עלול להיות פוגעני כמו גם לא מקורי, וזאת מתוך מטרה להימנע ממצב של פגיעה בזכויות היוצרים – ובהתאם לכך הגשת תביעה משפטית נגדכם כבעלים הרשומים של העמותה.

גיוס כספים – חלק מרכזי מניהול עמותה

על מנת שתוכלו להגשים את המטרות והיעדים שלכם, אתם נדרשים לפעול במספר מישורים כאשר אחד המישורים המרכזיים הוא כמובן תהליך של גיוס תרומות. מדובר בתהליך אותו ניתן לבצע במספר דרכים, כאשר אחת מהדרכים הטובות והמהירות ביותר לטובת גיוס מתבצעת באמצעות מאגר מקוון, כמו המאגר של חברת אטלס. מדובר בחברה שהצליחה לפתח כלים טכנולוגיים שנועדו להעלים את החיבור בין ארגונים שונים לפילנתרופיה, וזאת ע"י מאגר מידע שימושי שבו ניתן למצוא מקורות מימון לטובת גיוס הכספים לעמותה שלכם. למעשה, תוכלו להיעזר בסוכן החכם לטובת ריכוז של הזדמנויות תמיכה בהתאם לתחומי העניין של ארגונים כמו גם לקבל מידע אודות מכרזים ותמיכות ממשלתיות בהן ניתן להשתמש לטובת השלמת גיוס הכספים.

חתימה על תצהיר

היבט חשוב בתהליך של רישום עמותה הוא חתימה על תצהיר שבמסגרתו אתם מתחייבים לקיים את תנאי החוק כמו גם לשמור על כללי התקנון אותו קבעתם. על מנת שתוכלו לחתום על התצהיר נדרשת חתימה מצד מיופה כוח או עורך דין, ועל כן יצירת קשר עם עורך דין המתמחה בתחום היא חיונית לטובת השלמת ההליך כמו גם ליווי משפטי לכל אורך הדרך. תעריף השכר של עורך דין משתנה ונע בין 700-1,500 ₪ אולם ישנם לא מעט עורכי דין שמעניקים את השירות פרו בונו, מתוך מטרה לסייע לעמותות ללא מטרות רווח. על כן, מומלץ להפעיל קשרים ולבחון איזה משרד עורכי דין או עורך דין עצמאי יכול לספק לכם את השירות המשפטי הכולל את החתימה על התצהיר לצד ליווי משפטי בעלויות מופחתות, מתוך מטרה לנהל את העמותה שלכם באופן חוקי.

הקמת עמותה חדשה בישראל: הכל על הבירוקרטיה וגיוס המשאבים

סימני אזהרה חשובים

לעיתים בשל הצורך לבצע גיוס כספים מהיר, בעלי עמותות מקבלים פניות מאנשים שאינם מהימנים לטובת איתור של קרנות מימון פרטיות או ממשלתיות, וזאת תמורת תשלום חודשי או חד פעמי. העדיפו לעבוד עם פלטפורמות מובילות כמו אטלס כמו גם לבחון היטב את הגורמים שפונים אליכם לטובת סיוע לעמותה, כך שתוכלו ליצור תשתית כלכלית איתנה אך גם בטוחה מבחינת היבטים שעלולים לחשוף אתכם לתסבוכת משפטית וכלכלית קשה.

כתבות
נוספות

אבנר הייזלר.

כך תדעו שאתם נפגעי עבודה

אחד המושגים שרבים רוצים וצריכים להכיר הוא המושג 'נפגע עבודה', בעוד שבמקום בו אנו מרוויחים את עמל יומנו, אנחנו יכולים להיפצע ולהיפגע, בין אם בתאונה

נגישות