שלא נצטרך אבל כדאי להכיר: מהו תפקידם של מגשרי גירושין?

דמיינו שאתם נמצאים בצומת דרכים, שבו כל החלטה שאתם מקבלים יכולה לעצב את מהלך חייכם ואת חייהם של הסובבים אתכם. זה בדיוק המקום שבו רבים מוצאים את עצמם כאשר עומדים בפני גירושין. התהליך להתרת הסבך בזוגיות כשזה מגיע לנכסים ולרגשות ולחיי משפחה הוא כמעט אף פעם לא קל. בעודכם מנסים להשתלט על הסערה הזו, אתם עשויים לתהות אם יש גישה שיכולה לפשט את העניינים, לטפח הבנה הדדית ואולי אפילו למזער כאב לב. ובדיוק לשם כך אנו רוצים להציג בפניכם את תחום הגישור לגירושין. הוא מציע אלטרנטיבה לקרבות המשפטיים הממושכים לעיתים, ומביא איתו משב רוח רענן בתקופה מאתגרת. במאמר זה נציג את תפקידם הקריטי של מגשרי גירושין, ונדון בדרכים שהם יכולים לסייע בפתיחת דף חדש בצורה נעימה ובשיתוף פעולה.

מי הם מגשרי גירושין?

מגשרי גירושין הם אנשי מקצוע מיומנים המסייעים לזוגות להגיע להסכם במהלך גירושין. בניגוד לשופטים או בוררים, מגשרים, כמו מגשרת גירושין מיה שפלמן, אינם מקבלים החלטות או פסקי דין עבור בני הזוג. במקום זאת, הם מאפשרים תקשורת, ומבטיחים שלשני הצדדים תהיה הזדמנות להביע את חששותיהם ולעבוד יחד לקראת פתרון מקובל על שני הצדדים.

תפקידו של מגשר גירושין

תפקידו העיקרי של מגשר גירושין הוא לפעול כצד שלישי ניטרלי, המנחה זוגות בתהליך הגירושין באופן שיתופי. בשונה מסגנונות טיפול אחרים כמו מטפלי CBT, או טיפולים פסיכולוגיים זוגיים. תחומי האחריות שלהם נוגעים בעיקר לפן המשפטי בתהליך הגירושין. חלק מהתחומים כוללים:

  • יצירת סביבה בטוחה: המגשרים מבטיחים ששני הצדדים ירגישו בנוח להביע את רגשותיהם, חששותיהם ורצונותיהם. הם קובעים כללי יסוד כדי להבטיח שהשיחות יישארו מכבדות ובונות.
  • תקשורת מקלה: אחד האתגרים המרכזיים העומדים בפני זוגות במהלך גירושין הוא תקשורת יעילה. מגשרים מסייעים בהבהרת אי הבנות, שאילת שאלות רלוונטיות וסיוע לזוגות להבין זה את נקודת מבטו של זה.
  • מתן מידע: למגשרי גירושין יש ידע מקיף על תהליך הגירושין והם יכולים לספק לזוגות את המידע הדרוש להם. זה כולל חוקים, זכויות ותוצאות אפשריות בתרחישים שונים.
  • עריכת הסכמים: לאחר שזוגות מגיעים להסכמה, המגשרים מסייעים בניסוח ההסכם המתווה את תנאי הגירושין. מסמך זה, לאחר שאושר על ידי שני הצדדים, יכול להיות מוצג בבית המשפט.

 

 

מתי לפנות למגשר גירושין

גישור גירושין אינו מוגבל לשלב ספציפי בהליך הגירושין. זוגות יכולים לבחור בגישור בזמנים שונים בהתאם לצרכים שלהם:

  • לפני הגשת תביעת גירושין: ישנם זוגות הבוחרים בגישור עוד לפני תחילת הליך הגירושין באופן רשמי. זה מאפשר להם להבין את הדרך קדימה ולקבל החלטות ראשוניות בסביבה שלווה.
  • במהלך הליכי גירושין: ניתן לפנות לגישור לאחר תחילת הליך הגירושין, במיוחד אם זוגות מוצאים את עצמם תקועים או אם המתחים מסלימים.
  • לאחר גירושין: גם לאחר סיום הגירושין, יכולות להתעורר סוגיות הקשורות לדמי מזונות, משמורת ילדים או עניינים אחרים. במצבים כאלה, זוגות יכולים לחזור למגשר כדי לטפל בחששות אלה מבלי לפנות למערכת בתי המשפט.

יתרונות הבחירה בגישור

בחירה בגישור גירושין מציעה מספר יתרונות:

  • חסכוני: גישור הוא לעתים קרובות זול יותר מאשר שכירת עורכי דין ותהליכים משפטיים ארוכים בבית המשפט.
  • חיסכון בזמן: הליך הגישור הוא בדרך כלל מהיר יותר מאשר הליכים בבית המשפט, אשר יכול להימשך חודשים או אפילו שנים.
  • גמישות: בניגוד למבנה הנוקשה של לוחות הזמנים בבתי המשפט, ניתן לתכנן פגישות גישור בהתאם לנוחיות הצדדים המעורבים.
  • חסוי: פגישות הגישור הן פרטיות, ומבטיחות שעניינים אישיים יישארו חסויים ולא יהפכו לרשומות ציבוריות.
  • שליטה רבה יותר: מכיוון שהחלטות אינן מוטלות על ידי שופט, לזוגות יש שליטה רבה יותר על תוצאות גירושיהם. הם יכולים לעצב פתרונות המותאמים למצבים הייחודיים שלהם.
  • שימור מערכות יחסים: גישור, בהיותו תהליך שיתופי, מסייע בהפחתת האיבה. הוא מועיל במיוחד אם לזוגות יש ילדים וצריכים לשמור על יחסים ענייניים לאחר הגירושין.

לסיכום

בשטח הסוער של גירושין, שבו הרגשות גועשים וחוסר הוודאות שופע, מגשרי גירושין מתפקדים כנקודות אור של תקווה והיגיון. הם מאירים את הדרך להחלטות ידידותיות, ומספקים לזוגות כלים לעקוף את המריבות של קרבות בית המשפט. בעזרת הדרכתם, אנשים יכולים להחזיר לעצמם את השליטה על חייהם, וליצור פתרונות מותאמים אישית שנותנים עדיפות לכבוד הדדי ולשיתוף פעולה. גישור גירושין אינו רק הליך משפטי, זהו תהליך שלם שמעצים זוגות למצוא סגירת מעגל, לשמר מערכות יחסים ולפתוח פרק חדש בכבוד ובהדדיות.

כתבות
נוספות

נגישות