רשלנות רפואית לאחר ניתוח חזה

ניתוח חזה הוא מהנפוצים בעולם הניתוחים כיום. מדי שנה עוברות אלפי נשים ניתוחי חזה על סוגיהם בישראל – הגדלת חזה, הרמת חזה או הקטנת חזה – כאשר גם גברים עשויים לבצע ניתוחי גניקומסטיה (הקטנת חזה לגברים). למרות השיפור המשמעותי באיכות הביצוע של הטיפולים במרוצת השנים, וחרף העובדה שהרמה המקצועית של רוב המנתחים בישראל גבוהה במיוחד, עדיין צריך לקחת בחשבון סיכון מסוים הקיים במהלך הניתוח וגם לאחריו.

כאשר הנזק נגרם באחריות הגורם המנתח – בין אם בטיפול, באבחון או במעקב – אנחנו עלולים להיכנס לשדה המשחק של רשלנות רפואית.

מתי נגרמת רשלנות רפואית לאחר ניתוח חזה?

רשלנות רפואית עלולה להיגרם לכל אורך שלבי ניתוחי חזה. זה מתחיל עם האבחון הראשוני ובחינת מידת ההתאמה של האישה או הגבר לניתוח, כאשר יש מנתחים שלא מאבחנים בעיות קיימות או מקרים של חוסר התאמה. גם במהלך הניתוח הכירורגי עצמו יש לא מעט דברים שעלולים להשתבש, להביא לנזק אצל המטופלים או אפילו לכך שתוצאות הניתוח תהיינה מרשימות הרבה פחות ממה שניתן היה לקוות לו.

רשלנות רפואית לאחר ניתוח חזה קשורה לרוב לתקופת ההתאוששות של האישה או למעקב הדרוש מצד הגורם המנתח (או איש מקצוע אחר הקשור לעניין). אותו גורם עלול שלא לזהות תופעות לוואי וסיבוכים של הניתוח הקיימים אצל המטופלים, או לאבחן את המצב בצורה שגויה. התוצאה היא נזק שאינו מטופל ושעלול לגדול לכדי קטסטרופה של ממש.

דוגמא נוספת היא הנחיות ההתאוששות והטיפול לאחר הניתוח הזה. בדרך כלל מדובר בניתוח המצריך מספר ימי התאוששות בלבד, אבל עדיין ייתכן מצב בו ההנחיות שיספק הרופא תהיינה שגויות ולא מתאימות למטופלים ולניתוח הספציפי שהם עברו.

כך מגישים תביעות רשלנות רפואית

העיקרון המרכזי של רשלנות רפואית נראה בנקודת ההתחלה ברור. כדי שניתן יהיה לקבל פיצויים בעת הגשת תביעה, צריכים להתקיים שלושה תנאים. הראשון הוא שאכן יהיה כאן מצב של התנהלות רשלנית או לא מקצועית של הגורם המנתח או המאבחן, כזו החורגת מ"מבחן הרופא הסביר". לא כל מצב בו הניתוח אינו מספק תוצאות כפי שקיוו המטופלים אכן עונה על ההגדרה של רשלנות רפואית.

לאחר מכן יש להגדיר את גובה הנזק הנגרם, כאשר התוצאה של הבחינה הזו היא כלכלית – גובה הפיצויים. הוא תלוי בעלות הטיפולים שנדרשו לתיקון הנזקים או להשבת המצב לקדמותו, בפגיעה האפשרית ביכולת ההשתכרות או בסעיפים של עוגמת נפש. התנאי השלישי והחשוב לא פחות הוא ההוכחה שאכן יש קשר ישיר בין עצם ההתנהלות הרשלנית לבין הנזק.

חוות דעת של מומחים בתחום, יחד עם בחינה מדוקדקת של כל שאירע במהלך הניתוח ואחריו, יכולים לספק את התשובות העיקריות לשאלות האלה. ניתן ולעיתים אף מומלץ לבנות את התיק בסיועו של עורך דין הבקיא בנושא של רשלנות רפואית.

הכתבה באדיבות אתר hosen.org.il – אתר מידע בנושא רשלנות רפואית בחזה

כתבות
נוספות

ייעוץ משכנתאות: למה חשוב לעבוד ברישיון?

חשבתם פעם להדריך מישהו באחת ההחלטות הפיננסיות המשמעותיות ביותר בחייו? כיועצי משכנתאות, זו הזכות והאחריות שלכם. כל שיחה שתזמו, כל המלצה שלכם, מעצבת את עתידו

נגישות