קנאביס רפואי: למי מגיע ומתי אי נתינה היא עילה לתביעה ברשלנות?

הקנאביס הוא צמח רב שימושי, שבעבר היה בשימוש נרחב, בהמשך סבל מתדמית שלילית והגבלות חוקיות רבות וכיום חוזר במידה מסוימת לתודעה הציבורית, לפחות בהיבט הבריאותי. אחד התחומים שבהם תועלתו רבה במיוחד, הוא בעולם הרפואה. הוא מקל על כאבים, על תופעות הלוואי החמורות של כימותרפיה ועוד, אך הרשות לשימוש בו, מפוקחת בצורה הדוקה על ידי החוק. יש האומרים, הדוקה מדי. עבור אנשים רבים שזקוקים לכך, כמו גם יקיריהם וכל שאר המטפלים בהם, עומדים בפני השאלות הדחופות – למי מגיע לפי החוק לקבל קנאביס רפואי? האם ומתי, אי נתינה היא עילה לתביעה? תשובות, במאמר זה:

למי ואיך

לרוב, אישור לשימוש במריחואנה ניתן לצורך רפואי, במקרים הבאים: להקלה על תופעות לוואי של כימותרפיה, לשיכוך כאב ניורופאטי וכאב בחולי סרטן ובפרקינסון, כסיוע לסובלים מפוסט טראומה, קרוהן, קוליטיס, טורט וטרשת נפוצה, להקלה בבחילות, כתוצאה מטיפול כמו כימותרפיה או טיפולים בתחום האיידס ולמקבלי טיפול מקל סבל (פליאטיבי) בסוף חייהם. הפרטים העדכניים והמפורטים ביותר, זמינים באתר היחידה לקנאביס רפואי של משרד הבריאות.

עישון בוופורייזרים (מאיידים) הוא דרך בולטת לצריכת הקנאביס הרפואי. זאת, מאחר שהוא מספק מהירות השפעה מרבית, נזק בריאותי מינימאלי ויכולת לעשות שימוש חוזר בצמח (בשונה משיטת העישון ששורפת אותו, יחד עם נייר הגלגול והטבק).

מרשם לקנאביס רפואי

למי אסור

קבלת קנאביס רפואי, נמנעת כיום במצבים הבאים: היסטוריה של שימוש לרעה בסמים או התמכרות, אי ספיקת לב, הפרעה חרדתית או פסיכוזה. כך גם עבור צעירים עד גיל 30, שבמשפחתם הייתה או ישנה מחלה פסיכיאטרית תורשתית, אצל קרוב מדרגה ראשונה.

תביעות בתחום זה

הרגולציה ההדוקה בתחום זה, הפעילות הרבה בשוק הקנאביס הרפואי וכל השינויים התכופים בכך, מביאים למקרים רבים בהם אדם סבור שמגיע לו קנאביס לפי החוק ואינו יכול לקבל זאת וגם מקרים שבהם מי שקיבל זאת לא מקבל זאת יותר או שמי שמבקש הגדלת מינון או חידוש תוקף של אישור לקבלת קנאביס רפואי, לא מקבל אישור לכך. דחיפות וחשיבות העניין עבור החולים, שלכודים בין סבך הבירוקרטיה לבין רשימת הספקים המורשים שאיננה גדולה, מעודדת הגשת תביעות בנידון. דוגמה בולטת במיוחד, הייתה תביעה ייצוגית שהוגשה השנה נגד ספקית הקנאביס הרפואי הגדולה בישראל תיקון עולם, לאחר שהפסיקה אספקתו לארבעה חודשים.

לסיכום

חשוב להזכיר, כי מדובר בנושא שיש סביבו מחלוקת רבה וגורמים רבים שקשורים אליו, אשר מקדמים אינטרסים ודעות, לעתים מנוגדות – משרד הבריאות, רופאים, רוקחים, חברות גידול קנאביס מקומיות, מגדלים שלא כחוק, משתמשים לצרכים רפואיים שונים ומשתמשים לשימוש לא רפואי. עקב כך, ההתפתחויות בחוקים ובתקנות לגבי הקנאביס הרפואי רבות ומהירות. לכן מומלץ מאוד, לפני כל החלטה בנושא זה, להתעדכן בהתפתחויות האחרונות ובכל הנוגע לאישור שימוש במריחואנה.

היכנסו לקרוא- ייעוץ מעורך דין לרשלנות רפואית

כתבות
נוספות

5 טיפים חשובים לבחירת ביטוח סיעודי

5 טיפים חשובים לבחירת ביטוח סיעודי

רבים מאתנו עוד לא שם, אך גם רבים מאתנו מבינים למה הזקנה עשויה להוביל (הזקנה ומגוון מצבים אחרים), ועל כן אנשים צעירים צרכים לחשוב כבר

רשלנות רפואית בטיפול שיניים

רשלנות רפואית בטיפולי שיניים

כל אחת ואחת מאיתנו נזקק בעבר וסביר מאוד להניח עוד יזדקק בעתיד לטיפולי שיניים. קיימת קשת רחבה של טיפולים, אשר ניתנים לאנשים בכל גיל ובכל

מה התפקיד של עורך דין ביטוח סיעודי?

בתחום הסיעוד המורכב, שבו הפוליסות מלאות בז'רגון משפטי וחברות הביטוח הן קריטיות לטיפול חיוני, עורכי דין לביטוח סיעודי משמשים כבעלי ידע חשובים. הם אלה שמאירים

נגישות