תביעת רשלנות רפואית

אם נגרם לכם נזק בעקבות הליך רפואי או שקיבלתם טיפול שאינו תואם אליכם, סביר להניח שמדובר ברשלנות רפואית. רשלנות זו עשויה להתרחש במגוון תחומי הרפואה החל מרפואת השיניים, לידות ובדיקות הריון ועד לניתוחים קוסמטיים ופלסטיים. במידה ואתם חוששים כי בהליך הרפואי שעברתם הייתה מעורבת רשלנות רפואית ואתם מעוניינים בהגשת תביעה, מוטב שתבררו מראש את זכויותיכם ואת קיומן של ההוכחות שעליכם להציג מול בית המשפט.

סוגים שונים של רשלנות רפואית

כאמור רשלנות רפואית יכולה להתרחש בכל תחומי הרפואה השונים. ראשית, קיימת רשלנות בתהליך ההיריון והבדיקות הנלוות לו. במהלך הבדיקות הללו נערכות בירורים מקיפים לטיב בריאותו של העובר. רשלנות נחשבת בין היתר, כאשר התינוק נולד עם תסמונת דאון או מחלות שונות שלא זוהו בתהליך בדיקות ההיריון. מעבר לזה, גם תהליך הלידה עשוי להשתבש ועלולים להיגרם לתינוק ולאם נזקים בלתי הפיכים, לרבות מוות, וזאת בעקבות קבלת ההחלטות של הרופא המיילד וצוות האחיות. יתרה מזאת, בתחום הניתוחים הפלסטיים מתקיימת אף היא רשלנות מסוג זה, כגון, במידה והמנותחים נותרים עם צלקות שאינן אסתטיות, אם לא התקיימה בדיקה מקיפה בנוגע לרגישויות של המטופל ובעקבות זה נגמרו לו נזקים, הפרעות נשימה לאחר ניתוח אף, עיוורון בתהליך ניתוח להרמת עפעפיים וכו'.

במהלך ניתוחים כירורגיים עשויים להיות שיבושים הנובעים מסיכונים אפשריים. על בית החולים לעדכן את המטופל בסיכונים האופציונליים בנוגע לניתוח שהוא עומד לעבור ולאחר מכן להחתים את המטופל על טופס הסכמה. במידה שהמטופל לא הכיר את הסיכונים השונים, מדובר ברשלנות רפואית. כמו כן, מקרים בהם איבריו של המטופל ניזוקו במהלך הניתוח או שמא בוצע בו ניתוח ללא כל צורך, ייחשבו גם הם כרשלנות.

רשלנות רפואית

איך יודעים שזו רשלנות?

בכדי לתבוע על רשלנות רפואית, יש להוכיח שקיים קשר בין הפעולות וההליך הרפואי שביצעו הרופאים לבין הנזק הממשי לצמיתות שנגרם למטופל (בייחוד אם ניתן להעריך את הנזק באחוזי נכות). בחלק מהמקרים, הוכחת הקשר בין השניים תהיה חד משמעית. הנזקים המופיעים בפקודת הנזיקין עשויים להיות רווחה גופנית, אבדן נכס, אבדן חיים ועוד. כמו כן, הוכחה שהתקיימה חובת הזהירות וכל השיקולים לביצוע ההליך נתמכים במחקרים בתחום ובניסיון של רופאים ומקרי עבר כמו גם הוכחה שחובת הזהירות המצוינת לעיל הופרה.

לפני שתגישו את תביעת הרשלנות וודאו שאכן מדובר ברשלנות רפואית. גם אם נדמה לכם שמדובר ברשלנות, ייתכן וההתנהלות הרפואית שהתקיימה במהלך ההליך הרפואי הייתה תקינה, לכן מוטב להיוועץ בעורך דין המומחה לרשלנות רפואית ולקבל חוות דעת נוספת מרופא מומחה בתחום. קחו בחשבון כי להגשת תביעת רשלנות רפואית מלוות עלויות והוצאות רבות, החל מחוות דעת של רופא מומחה, שעות ייעוץ אצל עורך הדין ושכר טרחה ועד לאגרות בית המשפט. לכן מוטב לבדוק היטב האם אכן מדובר ברשלנות רפואית ומה שווי הפיצויים המשוערים שתקבלו. לעיתים הגשת תביעה יכולה להיות מיותרת מאחר ושווי הפיצויים עשוי להיות נמוך משווי ההוצאות. הערכת הפיצויים שיקבל המטופל בעקבות תביעתו תיחשב לפי הכאב והסבל שעבר, קיצור תוחלת החיים, אבדן כושר העבודה וההוצאות ששולמו בגין הטיפול וכל נספחיו.

 

רשלנות רפואית עשויה להתרחש בכל תחומי הרפואה ועלולה להותיר את המטופל כאוב ובעל נזקים בלתי הפיכים. תביעת רשלנות רפואית היא תביעה שכיחה בארץ ובכדי להימנע ממקרים שכאלו, יש להכיר את כל הסיכונים הנלווים להליך הרפואי ולבקש חוות דעת נוספת טרם ביצוע ההליך הרפואי.

 

כתבות
נוספות

מה התפקיד של עורך דין ביטוח סיעודי?

בתחום הסיעוד המורכב, שבו הפוליסות מלאות בז'רגון משפטי וחברות הביטוח הן קריטיות לטיפול חיוני, עורכי דין לביטוח סיעודי משמשים כבעלי ידע חשובים. הם אלה שמאירים

נגישות