נפגעי פעולות איבה פיצויים

מדינת ישראל הינה מקום חשוב וחיוני לעם היהודי ולדתות אחרות, אך זוהי גם מדינה המוקפת באויבים רבים ועל אף היותה נקודה קטנה על הגלובוס, עדיין ישנן לא מעט מדינות וארגוני טרור כאלו ואחרים שרוצים לפגוע בנו. כדי להגן על שלומם של אזרחי ישראל ולאפשר להם חיים רגועים ושקטים. מדינת ישראל בשילוב צה"ל וכוחות הביטחון עושים הכל כדי להגן על התושבים ולמנוע עימותים, כאלו שעלולים להוביל להרוגים ונפגעים.

פיצויים וביטוח לאומי לנפגעי פעולות איבה

אמנם, על אף הרצון לשמור על אורח חיים שליו, ספגה המדינה בשנות קיומה לא מעט טלטלות וסערות, שגבו מחירים כבדים וביניהם נפגעי מלחמה. כמו כן, אזרחים אשר נפגעו כתוצאה מפעולות האיבה במהלך מבצעים ומלחמות ואזרחים אשר נהרגו כתוצאה מפעולות איבה ומפיגועי טרור בשטחי המדינה, כל אלו זכאים להכרה כנפגעי פעולות האיבה. הנפגעים שנותרו בחיים, צעירים ומבוגרים, חוו פגיעות גופניות ונפשיות כתוצאה מפעולות האיבה, פגיעות שגרמו לחלקם לנכות זמנית או קבועה.

אותם נפגעים, לאחר שהנם מוכרים על ידי המדינה וביטוח לאומי כנכים, זכאים לקבל סיוע כלכלי שבא לידי ביטוי בתגמולים קבועים או חד פעמיים וכמו כן, סיוע בטיפולים, דיור, תעסוקה והוצאות שוטפות. כדי לקבל את הפיצויים האמורים יש צורך ראשית לעבור וועדה רפואית של הביטוח הלאומי ולאחר מכן להגיש בקשה לקבלת הפיצויים.

חשוב לדעת, שלא אחת גובה הנכות שנקבע נמוך מהמצב במציאות, כלומר לנכה פעולות האיבה נקבעים אחוזים מסוימים שלא תואמים את מצבו הבריאותי, הפיזי והנפשי ואז יש צורך בהגשת ערעור בפני המוסד לביטוח לאומי, ערעור שמומלץ שייעשה בליווי של עורך דין מנוסה. בכתבה הבאה נסביר לכם מהם תנאי הזכאות להכרה כנפגעי פעולות איבה, מה הפיצויים שמגיעים לכם, כיצד ניתן לקבלם ומה עושים במידה ורוצים להגיש ערעור על גובה הנכות ו/או הפיצויים אשר נקבעו.

תנאי הזכאות להכרה כנפגע פעולות איבה

ההגדרה נפגע פעולות איבה כוללת כל אזרח ישראלי שנפגע בשל פעולות איבה של כוחות צבאיים מטעם מדינה עוינת כנגד ישראל או ארגון עוין לישראל. זה יכול להתרחש במהלך מלחמה, מבצע או פיגוע בשטחי המדינה ומחוצה לה. נפגעי פעולות איבה מוגדרים בחוק התגמולים לנפגעי פעולות האיבה כך:

"1. תושב ישראל, בין שנפגע בישראל ובין מחוצה לה.

  • אזרח ישראלי שנפגע בישראל או באזור.
  • אזרח ישראלי, שנפגע מחוץ לישראל או לאזור, בטרם חלפה שנה מהמועד שבו חדל להיות תושב ישראל.
  1. מי שנכנס לישראל על פי אשרה או רישיון שניתנו לפי חוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952, לרבות מי שנכנס לישראל והוא פטור מהצורך באשרה או ברישיון לפי סעיף 17(א) לחוק האמור, או מי שנכנס לישראל לפי אחד הצווים של שר הפנים מכוח סעיף 17 לחוק האמור שפורטו בתקנות לפי חוק זה – והכל אם הפגיעה הייתה בישראל או בשטח אחר שקבע שר הביטחון בצו לעניין זה לגבי כל סוגי הנכנסים לישראל או לגבי חלק מהם".

הזכות לתגמולי נכות תינתן למי שהוכר על ידי הביטוח הלאומי כנכה כתוצאה מפעולות איבה ובתנאי שאותו אדם עבר וועדה רפואית שקבעה את דרגת הנכות שלו, זמנית או קבועה, בשיעור שעולה על 10%. המוסד לביטוח לאומי קובע:

"​​נפגעי פעולות איבה ובני משפחותיהם זכאים, על פי החוק, לתגמולים כספיים ולהטבות שונות, המיועדים לסייע להם ולתמוך בהחלמתם – כגון תגמולים חודשיים, שיקום, מענקים שנתיים ומענקים חד פעמיים. הזכאות נקבעת על פי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה התש"ל- 1970. התגמולים הכספיים נקבעים על פי חוק הנכים (תגמולים ושיקום) תשי"ט-1959 והם מחושבים בדרך כלל על פי שכרם של עובדי מדינה בדירוג המנהלי ומתעדכנים בהתאם לעדכונים במשק (הסכמי עבודה או תוספות יוקר(".

הפיצויים שמקבלים מהביטוח הלאומי

כאמור לעיל, ישנם מגוון פיצויים שנפגעי פעולות איבה זכאים להם וביניהם התגמולים לנפגעי פעולות האיבה שמשולמים על ידי מענק חד פעמי או בתשלום חודשי, בהתאם לקביעות הללו:

  1. מענק נכות חד פעמי – ישולם לנכי פעולות איבה שעברו וועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי, בה נקבעה להם נכות קבועה, לצמיתות, בשיעור בין 10-19%. זאת במידה וחלף המועד להגשת ערר על החלטות הוועדה. במידה והוגש ערר ייקבע גובה המענק על סמך אחוזי הנכות שייקבעו בוועדה המחודשת.
  2. תגמול נכות חודשיים – נכי פעולות האיבה אשר נקבעה להם נכות בשיעור של 20% ומעלה. זאת מהיום שבו הם הוכרו כנכים.
  3. תגמולים לאחר פטירת נכה מפעולות איבה – לאחר שנכה מפעולות איבה נפטר יהיו זכאים בני משפחתו לתגמולים בגובה התגמולים שקיבל הנכה לפני פטירתו, במשך שלוש שנים לאחר שנפטר. תגמולים אלו יינתנו רק במידה שהנכה נפטר לא כתוצאה מפעולת האיבה עצמה, שאז ישולמו לבני המשפחה תגמולים לפי חוק משפחות החיילים שנספו במערכה.

כיצד ניתן לקבל את הפיצויים?

לסיכומו של עניין, על מנת לקבל את הפיצויים שמגיעים לכם עליכם לעבור וועדה רפואית של הביטוח הלאומי כדי לקבוע את ההכרה באחוזי הנכות, זמנית או קבועה ובהתאמה את התגמולים. במידה והנכות שנקבעה לכם נמוכה וברצונכם להגיש ערר לוועדה הרפואית לביטוח לאומי, כדאי מאוד להיעזר בעורך דין מקצועי.

אנשים שניסו לתבוע את המגיע להם לבד נתקלו לא פעם בטרטורים מתישים, סירובים ואף דחייה על הסף. זאת למרות מצבם הרגיש ועל אף שברור כי היה מגיע להם לקבל פיצויים בשיעור גבוה יותר. לכן, אם יש לכם שאלה או סוגיה שקשורה בנושא, כדאי מאוד לפנות לייעוץ אישי ראשוני אצל עורך דין, שאינו כרוך בתשלום וללא התחייבות.

כתבות
נוספות

מהי הדרך הטובה ביותר להתגרש?

דמיינו את עצמכם עומדים בפתחו של פרק משמעותי, שבכוחו להשפיע לא רק על התוצאה הסופית אלא גם על התהליך המאתגר עצמו. האופן שבו אתם בוחרים

ביטוח לקבלן שיפוצים

האם קבלן שיפוצים חייב ביטוח?

מזל טוב! אתם עומדים בפני עבודות שיפוץ בבית, וכעת אתם משפצים ומעלים את ערך הנכס שלכם וגם עומדים בפני איכות חיים טובה יותר בחלל הבית.

רשלנות רפואית בטיפולי פוריות

רשלנות רפואית בטיפולי פוריות

מדינת ישראל נחשבת לאחת המדינות המובילות בעולם כולו בתחום טיפולי הפוריות. מדי שנה עוברים לא מעט זוגות טיפולים שמטרתן היא אחת – לסייע להם להיקלט

נגישות