מוות כתוצאה מרשלנות רפואית

רשלנות רפואית

 

כאשר אדם מגיע לבית החולים או לרופא בשביל לקבל טיפול רפואי, הוא מודע בדרך כלל לסיכונים השונים שיש בדבר. טיפולים רפואיים, ככל שהם מסובכים ומורכבים יותר, כך עולה בהם רמת הסיכון לנכות ברמות שונות ואפילו למוות.

גוף האדם איננו מכונה ולעיתים לא ניתן לצפות כיצד ישפיע כל ניתוח או כל תרופה עליו. במחלות רבות סיכויי ההחלמה רחוקים ממאה אחוז. עד כאן תיארנו מצב נורמלי ומובן שאין הרבה מה לעשות לגביו – כל המאמצים של הרפואה המודרנית יכולים להיות טובים רק עד רמה מסוימת. לצערנו, זהו לא תיאור המשקף תמיד את המציאות בעולם הרפואה מפני שהוא אינו כולל מרכיב משמעותי ממקרי הנכות והמוות. זהו גורם שניתן היה למנוע אם רק היו מתבצעות בדיקות לפי פרוטוקולים מקצועיים, אבחנה רפואית מקצועית או טיפול לפי הכללים. אם התקיימה אחת הדוגמאות הללו או רבות אחרות, אנחנו מדברים על מקרה של רשלנות רפואית.

מהי רשלנות רפואית

רשלנות רפואית זהו מונח משפט הכולל בתוכו מגוון רחב מאוד של פעולות רפואיות שונות. בעיקרון, מדובר במקרים בהם איש מקצוע או מוסד פעלו בניגוד לכללי האתיקה או המקצוע, מנעו מהמטופל טיפול או בדיקה תוך התרשלות במילוי תפקידם באופן מקצועי. לא כל מקרה של טעות או כישלון יכול להיות מוגדר כרשלנות רפואית כמובן. יש לזכור גם שרשלנות רפואית יכולה להיגרם על ידי אחד או יותר מהגורמים הבאים: רופאים, אחים, מזכירים רפואיים, פרמדיקים, חובשים וכו'. מוסדות יכולים גם הם לשאת באחריות משפטית לרשלנות רפואית בכלל זה בתי חולים, קופות חולים, קליניקות פרטיות או אפילו חברות תרופות או ציוד רפואי.

נזקים כספיים כתוצאה מרשלנות רפואית

למקרה רשלנות רפואית יכולות להיות שתי תוצאות עיקריות: נזק זמני או קבוע למטופל ומוות. ההשלכות הכספיות של כל אחד מהמקרים ישפיעו על התביעה שתוגש. במקרה של נזק אנחנו נתבע את החזר ההוצאות הרפואיות. במקרה מוות כתוצאה מרשלנות רפואית יש לחשב, בנוסף לעוגמת הנפש כמובן, את ל ההוצאות הנלוות לו.

ההוצאות על סידורי הקבורה כוללות את חלקת הקבר עצמה שמחירה יכול להיות גבוה מאד, את אובדן ההכנסה של מי שמארגן את הלוויה וגם את הקמת המצבה. העלויות של מצבה מכובדת העשויה שיש אמיתי יכולות להגיע לאלפי שקלים רבים, תלוי בגודל ובדרישות הפרטניות. למפרט ומחירים של מצבות ניתן לפנות ל"מצבות ביאזי ובניו".

תביעות לאחר רשלנות רפואית

במקרה של רשלנות רפואית או אפילו חשד לקיומה, יש להתייעץ עם עורך דין מומחה בנושא. למעשה, אנחנו יכולים לתבוע פיצוי משלושה גורמים שונים:

  • ביטוח חיים – במקרה שקיים ביטוח חיים עם סעיף ייעודי לרשלנות רפואית, אנחנו נברר תביעת כספים ממנו. רצוי להתנהל מול חברת הביטוח עם עורך דין שייצג את האינטרס שלכם וידע לעמוד על תגמולי הביטוח המגיעים לכם.
  • הגורם הרפואי שהתרשל – כפי שציינו, זה יכול להיות אדם או מוסד שהתרשלו ומהם נדרוש פיצוי כספי. ככל הנראה, הם יערבו את הביטוח המקצועי שלהם.
  • ביטוח לאומי אשר מציע סוגים שונים של עזרה.

חשוב לזכור להביא ולהמציא כל מסמך שיכול לעזור בבניית התביעה על רשלנות. ללא עדויות, ההנחה היא שלא בוצעה רשלנות רפואית, כלומר יהיה עליכם ועל עורכי הדין שלכם לבסס את הטענה. מסמכים חשובים כוללים את דו"ח המוות של הרופא שקבע את המוות. דו"חות טיפול ובדיקות מהזמן הסמוך למוות וגם חוות דעת רפואיות שונות מתקופות שונות בחיי המנוח. אלו יעזרו להוכיח שהמוות לא נגרם כתוצאה מבעיה רפואית קיימת אלא, כפי שאתם טוענים, מרשלנות רפואית.

אם איבדתם בן או בת משפחה, חבר או חברה כתוצאה מרשלנות רפואית – אנו משתתפים באבלכם ומקווים שלא תדעו עוד צער.

כתבות
נוספות

ייעוץ משכנתאות: למה חשוב לעבוד ברישיון?

חשבתם פעם להדריך מישהו באחת ההחלטות הפיננסיות המשמעותיות ביותר בחייו? כיועצי משכנתאות, זו הזכות והאחריות שלכם. כל שיחה שתזמו, כל המלצה שלכם, מעצבת את עתידו

מהי הדרך הטובה ביותר להתגרש?

דמיינו את עצמכם עומדים בפתחו של פרק משמעותי, שבכוחו להשפיע לא רק על התוצאה הסופית אלא גם על התהליך המאתגר עצמו. האופן שבו אתם בוחרים

נגישות