עברתם טסט? הכירו: התקנות המעודכנות של משרד התעבורה לנהגים חדשים

כל נהג חייב להיות מודע לחוקי התנועה השונים ולנהוג בזהירות. על אחת כמה וכמה, כאשר מדובר בנהג חדש לאחר מעבר טסט. מה זה אומר בפועל? מה שונה בין שני המצבים? מסתבר, שיש שוני לא קטן.

נהג חדש, תנאים מיוחדים

נהג חדש שעולה על הכביש, נמצא למעשה במצב מיוחד במינו. מותר לו עקרונית לנהוג כמו כל נהג אחר, תאורטית הוא גם יודע כיצד לעשות זאת, מעשית הוא נבחן על כך ועבר את המבחן בהצלחה. אבל זה לא מספיק. רכיב חיוני מאוד שחסר בשלב זה, הוא ניסיון בכביש. יש לכך השלכות שונות ובעקבותיהן, לנהג חדש צעיר ניתן היתר נהיגה, אך גם מוטלות עליו מגבלות מיוחדות מכמה סוגים. אגב, יש שתי הגדרות בסיסיות שלעתים מתבלבלים ביניהן וכדאי להכיר: “נהג חדש” – שנתיים ממעבר הטסט ו"נהג צעיר" – נהג שגילו הוא עד 24 שנים.

מתן רישיון באופן הדרגתי

נהג חדש מקבל היתר נהיגה זמני לחצי שנה, שבמהלכה הוא צריך לעבור את תהליך הנהיגה עם נהג מלווה (ראו כאן בהמשך). לאחר מכן מקבלים רישיון "נהג חדש" שגם הוא זמני – לשנה וחצי. רק לאחר מכן מקבלים את רישיון הנהיגה הקבוע.

 

 

נהיגה עם מלווה

אחת ההשלכות המרכזיות של מצב נהג חדש, היא בחיוב לנהוג רק עם מלווה. זאת, למשך תקופה של חצי שנה (במידה והכל מתנהל כשורה). במבט על, מדובר על שתי תקופות: ראשית, 3 חודשים של ליווי בכל שעות היממה שבהן תנהגו. לאחר מכן, 3 חודשים נוספים, של ליווי רק בשעות הלילה (21:00 עד 6:00). המלווה צריך לעמוד בלפחות אחד מהתנאים הבאים: 5 שנים רישיון רכב לפחות, מאותה דרגת רישיון, וגיל לפחות 24 או אדם עם לפחות 3 שנים רישיון נהיגה וגילו 30 ומעלה. המלווה יכול להיות גם מורה לנהיגה, כל עוד יש לו לפחות 5 שנות ניסיון כנהג. בהתאם לסוג המלווה, נקבעות מכסות שעות בהן יש לעמוד, לגבי נהיגה ביום בלילה ובדרכים עירוניות ובין עירוניות.

עברות בהן מחמירים

ככלל, היחס לעברות תנועה הוא מחמיר יותר, כאשר מדובר בנהגים חדשים. אם נהג חדש נתפס בעבירה כזו, עשויים להאריך את תקופת הנהג החדש שלו בעוד שנתיים! במקרים מיוחדים תחויבו לעשות מחדש את בחינת התאוריה או הטסט וכמובן, ישנו העונש הרגיל על עבירות תנועה שונות, שגם הוא יילקח בחשבון. במבט כללי, מדובר על

  • עברות מיוחדות לנהג חדש – כגון נהיגה ללא מלווה או ללא שלט נהג חדש.
  • עבירת תנועה חמורות – כגון נהיגה בשכרות, מעבר על המהירות המותרת או גרימת תאונת דרכים עם נפגעים.

עוד המחשה להחמרה המיוחדת עם נהגים חדשים, היא בסטנדרטים מבחינת רף האלכוהול בבדיקה בשטח על ידי שוטר. מדובר על מצב שבו שוטר עוצר אתכם במהלך נהיגה ובודק רמת אלכוהול באוויר ננשף. אצל נהג חדש די בכמות של 50 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף, בכדי שתוגדרו כמי שנהגו בשכרות. זאת, בשונה מרף של מעל 240 מיקרוגרם אלכוהול, עבור נהגים שאינם נהגים חדשים.

  • הגבלה על מספר הנוסעים – לנהג חדש עד גיל 21, מותר להסיע רק עד שני נוסעים ללא מלווה. כלל זה, לא תלוי בתקופת הליווי (האם סיימתם אותה כבר או לא). עם מלווה, מספר הנוסעים שמותר להסיע הוא כמו לגבי כל נהג (לפי המותר לגבי אותו רכב).
  • שלט נהג חדש – על השמשה האחורית של רכבכם, יהיה חייב להיות שלט "נהג חדש".

לסיכום

אם למדתם היטב ועברתם בהצלחה את התאוריה והטסט, אין סיבה שלא תסתדרו גם עם הכללים המיוחדים שמוטלים על נהג חדש. כללים אלה, אף יסייעו לכם אישית בהמשך וישפרו את בטיחותכם האישית, תודות לניסיון שתצברו.

כתבות
נוספות

זה עלול לקרות לכל אחת: מהי צניחת אגן?

צניחת אגן הינה אחת התופעות הרפואיות הנפוצות בקרב נשים לאחר לידה, הגורמת לאי נוחות וכאבים באזור הבטן התחתונה. למה צניחת אגן מתרחשת, ומהם התסמינים להופעתה?

רשלנות רפואית בלידה

חשוב לדעת – רשלנות רפואית בלידה

לצד השמחה מהמשפחה המתרחבת, האושר מהבאת חיים חדשים לעולם וההתרגשות הרבה האוחזת בזוג כשתאריך הלידה מתקרב, חשוב לדעת כי יש לא מעט בעיות שעשויות לקרות

נגישות