החל מ-2022, יבוטל הפיצול בין ספק לתשתית אינטרנט: מה אתם צריכים לדעת בנושא?

ספק אינטרנט Itc

ישראל היא מדינה יוצאת דופן בהיבטים רבים. אחד מהם, היה במשך שנים הפיצול המוזר בין שני סוגי ספקים, בכל הנוגע להתחברות לרשת האינטרנט. כעת מדובר על מימוש החלטה על ביטול הפיצול. מה זה אומר מעשית עבור צרכני האינטרנט השונים?

תזכורת – איך מתחברים לאינטרנט?

כולנו יודעים איך מתחברים לרשת האינטרנט, לא? לא בדיוק. בואו נסתכל על התהליך המוכר הזה, קצת יותר מקרוב:

החיבור לרשת האינטרנט יוצא מהתשתיות הפיזיות שלכם בדירה, קודם כל אל ספק התשתית. מספק התשתית, אותו חיבור ממשיך אל ספק האינטרנט, שיכול להיות חברה דוגמת ספק אינטרנט Itc. אגב, סוג ספק זה, ידוע בעולם גם בשם Internet Service Provider או ISP. מספק האינטרנט החיבור ממשיך אל רשת האינטרנט העולמית. גם רשת זו היא עניין מורכב בפני עצמו, אבל נעצור כאן לצורך הנושא הנוכחי. רק כסיכום ביניים: טכנית, זה מסובך! יותר מדי.

קל כמו שירותי ענן?

כל נושא החיבור לאינטרנט, מתקשר לנושא שירותי הענן – אותם שירותים שצורכים מרחוק, דרך האינטרנט. הם שווים אזכור בנושא זה, מאחר שחלק מרכזי בהבטחה הגדולה שלהם, היא הפשטות. ההשוואה הקלאסית בנושא זה, הם שרותי תשתית בבתים: צריכים קצת מים? פתחו את הברז ויש לכם מים – זה עד כדי כך פשוט. צריכים קצת חשמל? התחברו לשקע בקיר ואתם מסודרים. כך שניתן היה לחשוב, שגם אם אתם צריכים קצת אינטרנט, זה יהיה פשוט באותה מידה. זה אמנם פשוט כאשר זה עובד, אבל כל המסביב, במיוחד אם עדיין אין לכם חיבור אינטרנט או שאתם עוברים דירה, מסורבל יחסית.

כיצד ישראל שונה?

ברוב העולם, אין פיצול והלקוח מתקשר עם ספק אינטרנט אחד. שקוף מבחינתו, האם יש מאחורי הקלעים פיצול לחברות שונות וכיצד זה מבוצע בשטח. כמו שצורכים חשמל מחברת החשמל ולא צריך לדעת לשם כך דבר, על תהליך ייצור החשמל. אותו דבר כאן. כלומר – שם, בחו"ל. עדיין לא אצלנו. בארץ, נושא זה היה מפוצל לאורך השנים, לשני ספקים כאמור. כתוצאה מכך, התפתחו מודלים שונים של עבודה מול השניים. בהסכם מסוג בנדל, הלקוח חותם עם הסכם עם שני סוגי הספקים בנפרד, אבל בהמשך יידרש לפעול רק מול ספק האינטרנט (נאמר, ספק itc). גם התשלום יהיה רק מולו. זה מקל קצת על העניינים. בהסכם מסוג בנדל הפוך הדברים דומים, אך נמצאים באינטראקציה שוטפת רק עם ספק התשתית. כמובן, עוד לפני חתימת הסכם כזה או אחר, ישנו תהליך בחירת הספקים, שנעשה מורכב מהרגיל בגלל הפיצול.

מה השינוי המדובר?

החל מחודש ינואר 2022, הפיצול אמור להיגמר מבחינת הצרכן הפרטי (ביטול הפיצול לא יחול לגבי עסקים). כלומר, מבחינת הצרכנים, יהיו רק ספקי ISP דוגמת itc ורק ספק אחד להתקשר איתו בהסכם ולפעול מולו. ספקי התשתית, יוכלו לתפקד גם כ-ISP ומבחינת הצרכן, הוא לקוח של חברות מסוג זה בלבד. ענייני התשתית, יהפכו להיות עניינן בלבד. מאחורי הקלעים עבור הלקוחות. מדובר לאחר הכול במהפכה לא קטנה וברור שתהיינה לה השלכות נרחבות על השוק הזה. כספית, יהיו כצפוי שינויים שונים במחירים. גם הספקים עצמם עשויים לחוות שינויים, במיוחד היותר קטנים. השלכה חיובית שאמורה להיות בכל מקרה, היא פישוט העניינים עבור משתמשי האינטרנט. לא רק שיוקל עניין בחירת הספק, התקשרות חוזית איתו ותשלום שוטף, אלא יוקל גם נושא התמיכה הטכנית. בין השאר, יחסכו מאיתנו המקרים, בהם מעבירים אותנו מספק לספק, בשאלה בגלל מי התקלה.

לסיכום

מדובר בתחום עתיר תחרות, רגולציות ושינויים. בנוסף, יש היבטים של המעבר שהם מעוררי מחלוקת ומעלים סיבוכים שונים. למשל – איסור חלקי על חברות התשתית, למכור ללקוחות חדשים בשנת 2021. כך שהמעבר לא בהכרח יהיה חלק. עם זאת, המטרה הראשית היא לפשט עניינים ונראה שזה אכן מה שלבסוף יושג.

 

כתבות
נוספות

רשלנות רפואית בהשתלת שיער

רשלנות רפואית בהשתלת שיער

רשלנות רפואית כשלעצמה הוא מושג מאד גדול ורחב וכאשר מדובר על השתלת שיער לגברים או בכלל, היא מקבלת פרופורציות מאד ספציפיות. ראשית, ולפני שמתחילים לדבר

עורך דין דיני עבודה

כיצד אמורים להתנהל פיטורים?

אם בעבר יהיה יכול מעסיק לפנות אל עובד בעסק, בחברה או הארגון ולומר ללא הודעה מוקדמת  לעובד שלו "אתה מפוטר", וזאת ללא מתן סיבות, טענות

נגישות