בתי חולים – לא מחכים לרע מכל ומגבים נתונים!

גיבוי נתונים לבתי חולים

בתי חולים מנהלים פעילויות רבות מאוד במקביל, אשר חלקן קריטיות ורגישות במיוחד. מערכות מחשבו נוטלות בכך חלק מרכזי כמובן – אי אפשר כיום בלי זה. אלה שעל מערכות אלה חיוני להגן בדרכים שונות. כיצד משתלב בכך נושא הגיבוי? ומה זה אומר עבור בתי חולים?

תמיד יהיו תקלות

נקודת מוצא ריאליסטית בניהול המחשוב, היא שתמיד תהיינה תקלות מסוגים שונים. היכן שיש מערכות טכנולוגיות, במוקדם או במאוחר יש כשלי חומרה, טעויות אנוש, נזקים כתוצאה מתקיפה מכוונת ועוד. ארגון גדול כגון בית חולים, ראוי שיבצע באופן מסודר מה שנקרא ניהול סיכונים. באמצעותו, ניתן להעריך את הסיכונים הקיימים למערכות המחשוב ולגבש פתרונות מתאימים, כגון מערכות ונהלי התאוששות מאסון. לדוגמה: תוכנית התאוששות מאסון מעניקה פתרון גיבוי והתאוששות, אשר מסייע להתמודד ביעילות עם אובדן מידע. באופן דומה, ניתן ליישם סוגי פתרונות נוספים, בהתאם לסיכונים שבהם מדובר. נקודת המוצא, היא להניח שישנם כל הזמן סיכונים שונים ולהתארגן בנידון מראש. לא להגיב רק לאחר מעשה, כאשר אין זמן מספיק ולעתים, אפילו מאוחר מדי. בית חולים בוודאי, הוא סוג ארגון שחייב לעצמו ניהול פרואקטיבי כזה.

חשיבות הגיבוי

היקף המידע שנצבר בבתי חולים גבוה מאוד. למעשה, זהו מידע שנצבר בהתמדה, בקצב גדול, כמויות גדולות עם רגישות גבוהה של חלק ניכר ממנו. יש כאן כמובן גם היבט של פרטיות חולים, אשר החוק מחייב להגן עליה גם מבחינת הגנה על המידע שנוגע לכך. ניתן להגן על המחשוב בעסקים בדרכים רבות, אך בהמשך למה שציינו כרגע, מובן מדוע גיבוי באופן ספציפי, נחשב לאמצעי עזר חשוב ומרכזי כל כך. גיבוי למעשה לא מגן, אלא מסייע להתאושש. יש לו גם ערכים נוספים חשובים מעבר למקרי חירום. למשל, לפעמים מעוניינים לעיין מחדש במידע ישן מאוד, שבזמנו נראה לא חשוב במיוחד. אם המדיניות היא למחוק מידע ישן מדי, ייתכן שלא נוכל לאתר מידע זה, עקב גילו. אך אם מגבים הכול, מקבלים גישה לכל המידע הישן.

יתרונות הגיבוי וההתאוששות בענן

ספקית ענן כגון חברת GNS, מאפשרת לקבל שירותי DRP או Disaster Recovery Plan, כשרות ענן. יש לכך יתרונות רבים, בהם

  • שיפור השרידות – הגיבוי שלכם ימוקם בשרתי החברה, שמרוחקים גיאוגרפית ממיקום בית החולים. במקרה אסון כגון נפילת טיל, הצפה או שריפה באזור בית החולים, מערכות המחשוב שלכם עשויות להיפגע, אך הגיבוי יישאר תקין אצל הספק. גם אם ייפגעו השרתים שלכם באופן פיזי, שרתי הגיבוי בענן יישארו תקינים וזמינים.
  • תשלום רק לפי שימוש – עקב היקפי המידע הגדולים, ההוצאות בארגונים גדולים על אחסון וגיבוי מידע אינן זניחות. בשירותי ענן, משלמים לפי היקף המשאבים הנצרך בפועל. במקרה זה, לפי נפח האחסון שהגיבוי שלכם צורך.
  • צמצום המחשוב הפנימי – שירותי ענן מחליפים שימוש במחשוב פנימי, בשכירת שירות חיצוני. פירוש הדבר, שבעזרתם בית החולים חוסך מעצמו את הצורך, לרכוש ולנהל בעצמו שרתים פיזיים לגיבוי והתאוששות מאסון.
  • אוטומציה – תהליכי הגיבוי בענן כוללים היבטי אוטומציה שונים, אשר מקלים על השימוש בכך.
  • אבטחה – ספק השרות מפעיל אמצעי אבטחה לתקשורת מול שירותי הגיבוי והשחזור וכן אבטחה בשמירת המידע.

יכולות ההתאוששות – לפי הגדרתכם

כשם שאתם מחליטים מה לגבות, גם בשחזור, פרטי הפעילות יהיו תלויים בכם. גיבוי מאפשר להגדיר למשל RPO (Recovery Point Objectives) – מרווח הזמן הרצוי בין גיבוי לגיבוי. באופן דומה, DRP ניתן להתאמה לדרישות כגון מהירות התאוששות רצויה (מכונה RTO – Recovery Time Objectives).

לסיכום

בכל בית חולים חיוני שיהיה פתרון איכותי להתאוששות מאסון. בבחירת פתרון כזה, מומלץ מאוד לשקול שימוש דווקא בפתרון שהוא שירות ענן.

כתבות
נוספות

לימודי משפטים

לימודי משפטים ואפיקי קריירה

עולם המשפטים הוא אחד העולמות המרתקים ביותר מבחינה מקצועית, אקדמית, מחקרית, אנושית ופילוסופית. אף על פי שמדובר על תחום גדול, עמוס ופעיל, ואולי דווקא בזכות

מטפלים גם בנפש: הכול על קורס nlp

זה עלול לקרות לכולנו – החיים שלנו נמצאים על המסלול הנכון, אנחנו מתפתחים, רוכשים השכלה, מקימים משפחה, בונים קריירה, אבל עדיין נשארים עם התחושה שמשהו

מה זה אוטומציה ולמה חברות רפואה נעזרות בה?

חברות בתחום הרפואה מחפשות דרכים שונות להתייעל וכיום, התייעלות מתבצעת במקרים רבות סביב טכנולוגיות שונות. בהקשר זה, גישת האוטומציה מהווה מפתח פוטנציאלי חשוב ביותר להתייעלות.

נגישות